Adopteer een wijrank

Adopteer een wijnrank in onze voortuin als herinnering aan jouw vakantie. Hoe klinkt dat? Je eigen kleine stukje Piemonte in wijndorp Costigliole d’Asti. Vanuit je tuintje van Villa Uve of de heuvel van ons landgoed kijk je uit op de wijngaard van wijnmakerij Giachino Vini. Nippend aan je glas wijn, kan vervolgens je fantasie op hol slaan. Hoe zou een leven als wijnboer zijn in Italië? Tuffend op je trekker met de zon op je bol. Lekker buiten bezig zijn met het produceren van een mooi product.

Wijnboer in Piemonte

Het hoeft niet bij dromen te blijven. Adopteer een wijnrank. Word symbolisch eigenaar van je eigen rij wijnstokken. Je bent een mini-wijnboer in ruste, want wijnboerenfamilie Giachino doet al het werk. Voor de kurk op de fles gaat, wordt er een berg aan werk verzet. Denk aan meermaals snoeien, oogsten, vinificatie en bottelen. De passie voor het ambacht beleef je mee door ze te ondersteunen met de adoptie. Hoe magisch is dat?

Gaaf cadeau

Natuurlijk kun je zelf een rij wijnstokken adopteren, maar nog leuker misschien wel om het cadeau te geven. Aan een collega die afscheid neemt, een vriend met een bijzonder verjaardagsjaar of een familielid dat gaat trouwen. Afijn, er zijn redenen genoeg te bedenken voor dit bijzondere cadeau. Wie kan nu zeggen dat hij adoptiehouder is van een ieniemie wijngaard in Piemonte?

Ja, gaaf. Ik adopteer een wijnrank

Hoe werkt adopteer een wijnrank?

Je adopteert een rij wijnranken voor één jaar van een bepaald druivenras: Barbara, Nebbiolo, Moscato of Chardonnay. Vervolgens kies je de wijn die daarvan gemaakt wordt. Voor Chardonnay is dit Spumante Metodo Classico of Chardonnay. Van de eigenwijze Barberadruif heb je de keuze uit Barbara d’Asti of Barbera d’Asti Superiore. En de topper van de wijngaard is de Nebbiolo Superiore. Je krijgt zes flessen wijn van jouw keuze uit een bepaald oogstjaar. Wijn heeft bepaalde tijd nodig om te rijpen. Is het oogstjaar van belang, bijvoorbeeld omdat iemand 50 wordt, kies dan voor de jongere wijnen Chardonnay of Barbera d’Asti. De Superiores liggen eerst op stalen vat en daarna in een houten wijnvat. De Spumante rust 36 maanden voordat de muselet (kurk) op de fles gaat.

Bezoek de wijngaard

Je ontvangt een officieel adoptiecertificaat. Aan het begin van de rij wijnranken hangt een bordje met de naam van de adoptiehouder. Daarvan maken we een foto. Natuurlijk kun je de wijngaard bezoeken en bekijken hoe jouw druiven erbij hangen. Daar maken we een feestelijk moment van met wijnproeverij voor twee personen. Hiervoor maak je een afspraak met tante. Wil je heel jaar de ontwikkeling van je rij wijnstokken volgen? Boek dan vierseizoenen-fotografie erbij.

Inbegrepen
Adoptie voor 1 jaar, certificaat (digitaal) van de adoptie, gepersonaliseerd bordje aan begin van de rij met wijnranken, foto (digitaal) van jouw rij wijnranken, gepersonaliseerde sticker op de flessen en wijnproeverij voor 2 personen tijdens adoptiejaar

Kosten
€ 137,50 – 6 flessen Chardonnay of  6 flessen Barbera d’Asti
€ 150,00 – 6 flessen Moscato d’Asti
€ 175,00 – 6 flessen Barbera d’Asti Superiore ‘800 DOCG
€ 175,00 – 6 flessen Chardonnay Brut Metodo Classico
€ 200,00 – 6 flessen Nebbiolo Superiore ‘800 DOC

Optioneel verzending
Verzendkosten € 48,00 per doos met zes flessen naar Nederland. Andere landen op aanvraag.

Extra leuke belevenis
€ 55,00 per persoon Experience Druiven stampen, alleen mogelijk van 20 augustus – 15 september

Ik wil meer weten over adopteer een wijnrank

Wijnexperience Druiven stampen

De oogst vindt plaats tussen eind augustus en eind september. De wijnmakerij is dan in volle operatie. Wil je een extra leuke beleving? Boek dan de Wijnexperience Druiven stampen. Je gaat de wijngaard in om de druiven te oogsten. Handmatig pluk je de trossen druiven. Vervolgens stamp je op ouderwetse wijze in een tobbe druiven tot sap. Daarna gaan ze de pers in. Om het vinificatieproces te volgen, krijg je een flesje eigen gestampt druivensap mee naar huis. Ik kan me voorstellen dat je je eigen wijnrank wilt plukken, maar dat kunnen we niet beloven. De druivenpluk is afhankelijk van de rijpheid van de druiven en valt niet op de dag af te managen. Hoe dan ook, druiven stampen geeft je nog meer voeling met het ambacht van wijnboer.

Boek een Wijnexperience
Translate