Fietsen in Piemonte

Fietsen in Piemonte. Deze regio leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Je hebt prachtige routes langs Middeleeuwse dorpen, kastelen en paleizen. Je fietst door een schilderachtig heuvellandschap met wijnranken en hazelnootbomen. Aangezien een gemiddeld parcours berg op, berg af is, is een uitstekende conditie vereist wanneer je op een tourfiets, mountainbike of racefiets bent. Daarentegen is het met een elektrische fiets goed te doen, mits je enigszins getraind bent. Anders is het nog steeds afzien op bepaalde heuvels. De wegen zijn voornamelijk verhard, das fijn!

Fietsroutes: Routeyou en Wikiloc

 

Fietsroutes Komoot

Alle genoemde tarieven zijn indicatief

Georganiseerde fietstochten Piemonte

Meravigna Bike

Meravigna Bike organiseert op gezette dagen en tijden e-bike excursies door de wijngebieden Moscato d’Asti, Barolo en Barbaresco. De fietstochten zijn op verschillend niveau. Het toegankelijke niveau is voor iedereen te fietsen. Het parcours loopt via geasfalteerde wegen met weinig autoverkeer en rustige, onverharde wegen. Met een fietsroute op medium niveau doorkruis je Piemonte voornamelijk off road via hobbelige paden. Voor de geoefende fietser is dit prima te doen. De getrainde fietsfanaat kiest voor een uitdagende trail. Je parcourt door een wijnlandschap. Daarom kun je een tussenstop bijboeken met wijnproeverij en/of picknick. Een eigen lunchpakket meenemen is ook prima. Een fles water voor onderweg is voor iedereen aan te bevelen.

Ga naar website Meravigna

Tarieven Meravigna Tours

Route

Met e-bike verhuur € 85,00
Met eigen fiets € 45,00

Proeverij in de kelder € 15,00
Picknick en proeverij in de kelder € 45,00

Losse fietsverhuur 

E-bike 9.00 – 18.00 uur € 45,00
Mountainbike 9.00 -18.00 uur € 26,00
Op basis van beschikbaarheid

Via Crossa, 14054 Costigliole d’Asti

 

MTB Langhe Roero - Tour off road

Ontdek de Langhe met een MBT-gids off-road op je eMBT. Een dag voor plezier langs hazelnoot- en wijngaarden, middeleeuwse kastelen en Panchine Giganti. Voor  nagenoeg iedereen geschikt, het niveau van de rit wordt afgestemd op jullie conditie. De gids vertelt honderduit over de ons veelzijdige land. Onderweg kun je genieten van een wijnproeverij en natuurlijk stop je voor mooie fotomomenten. Je kunt individueel een toertje met een gids maken, maar ook met twee of meer. De prijzen zijn per duo met gids aangegeven.

 

MTB Tour

Tarieven MTB Langhe - Roero Duo tour met gids - 4 uur

eMTB-tour Torre di Barbaresco met gids  € 90,00
eMtTB-tour Ronde van de Lange met gids € 90,00
e-bike Dolcetto d’Alba met gids € 80,00
e-bike Langs Panchine Gigante € 90,00
E-bike / eMTB € 38,00 per dag

Vertrekpunt vanaf Casa di Mia Zia toeslag € 20,00
Proeverij in de kelder € 15,00

Piazza Ferrero snc, 12051 Alba (CN)

E-bike verhuur

Bij Terme Bike kun je e-bikes en mountbikes huren.

Tarief
Halve dag 8.00 – 12.30 uur / 14.30 – 19.30 uur € 30,00
Hele dag 8.00 – 19.30 uur € 45,00
Afleveren bij Casa di Mia Zia circa € 5,00 per fiets (€ 0,50 per km)

Adres
Via Alle Fontane 119, Agliano Terme
termebike@gmail.com
0039 320 182 4164

Terme Bike

Bike Park Il Falchetto

Strada Rocchee 73, 12058 Santo Stefano Belbo

Een fietspark aan de linkeroever van rivier de Belbo in het Rocchetta Belbo-gebied voor de mountainbikefanaat. Maar liefst 14 verschillende tochten over een uitgestrekt gebied. I Castagni trail bevat zelfs 12 sprongen. Alle routes in het gehele park zijn in twee dagen te fietsen. Het park wordt onderhouden door Igor Saracco, al jaren actief in de MTB-wereld. Hij is jouw gids door het park.

Informatie: igor.saracco@hotmail.com

Lekker sporten tijdens je vakantie

Sportieve vakantie: boek nu

Fietsen in Piemonte

Tof! Fietsen in Piemonte. Casa di Mia Zia is dé plek voor sportievelingen. Wij hebben namelijk een gym waar jij je trainingsroutine kunt vervolgen. Of neem een duik in het zwembad om af te koelen en te bewegen. Tijdens je vakantie lekker sporten en je hoofd leegmaken. Het kan!

Translate