Wijnen in de kelder


Als je vakantie viert bij een Bed & Wine, dan ontkom je er natuurlijk niet aan: wijnproeven. Casa di Mia Zia heeft een schitterende wijnkelder uit 1910. Oude stenen gewelven, originele bocci al lupo (de luiken op maaiveldhoogte voor het transport van de druiven) en decoratie die je terug brengt in de tijd. De temperatuur in de wijnkelder is perfect. Niet alleen voor het wijnproeven en voor het bewaren van wijn ,maar het is gelijktijdig een aangenaam koele plek in de zomer. In onze wijnkelder houden we wijnproeverijen, geven wijncursussen en managementtrainingen. Bovendien kun je zelf struinen tussen de flessen om er een fijne tussenuit te pakken.

Vini

Een wijnproeverij is vaak meer dan alleen proeven van wijn. Het is gezellig, je vergroot je wijnkennis en je leert je smaak beter kennen. Bovendien kun je aangenaam verrast worden. Een bijzondere wijn herinnert. Ik weet van een aantal wijnen nog steeds waar en wanneer ik deze gedronken heb. Een wijnmoment kan dus een plek in je hart veroveren. In onze wijnkelder liggen flessen van wijnboeren uit Piemonte en daarbuiten. Elke wijn heeft een verhaal; daar vertellen we graag over. Het maakt ons niet uit of je een wijnkenner bent of alleen maar af en toe een glaasje drinkt voor de gezelligheid. Onze passie en kennis over wijn delen we graag. Het is een heerlijk gespreksonderwerp. Daar waar liefde voor wijn en gastronomie samenkomen, ontstaan vanzelf vriendschappen.

Een dikke Barolo, een sprankelende Spumante of een tanninerijke Barbera d'Asti. Je proeft het in onze historische wijnkelder.

Benieuwd naar de omgeving?

Wijnproeverij

Je bevindt je in deze regio van Italië in het beste wijndomein. Wijnproeven kun je daarom bij honderden wijnboeren in de buurt. De dichtstbijzijnde wijnmakerij ligt aan de overkant van onze Bed & Wine. Je loopt de heuvel af door de wijnvelden en je staat pardoes in de wijnkelder van familie Giachino. In Costigliole d’Asti kun je dus wijnproeven bij verschillende wijnboeren, in de wijnbar of enoteca. Heb je een fles wijn naar je hart gevonden tijdens een diner in één van de restaurants? Koop een extra fles aldaar tegen meeneemprijs. Of je kunt de volgende dag zelf op zoek naar de wijnboer. Maar rijd ook zeker naar een ander wijndorp voor een kennismaking met Piemontese wijnen. We maken met plezier een afspraak voor een wijnproeverij. Dan weet je zeker dat je niet voor een gesloten deur staat. Sommige wijnhuizen vragen een vergoeding voor een uitgebreide proeverij met wat versnaperingen.

Leuke wijndorpen

Translate