Wijn uit Piemonte

Je logeert op een wijnboerderij in Piemonte die dan wel niet meer in productie is, maar waar de wijnkelder vol ligt met parels. Om te proeven, te slurpen en te kopen. Zin om een flesje te ontkurken? Stiefel naar de wijnkelder en zoek wat lekkere wijn uit. Ook handig: na een wijnproeverij of wijncursus kun zo op een strandbed ploffen of je bed inrollen. Geen heisa wie de BOB dus is. Op het landgoed staan nog een aantal wijnranken. En als je om je heen kijkt: glooiende heuvels vol wijnvelden. Je bevindt je in de Val Belbo. Dit is een vallei waar het wijngaardlandschap van Monferrato, Langhe en Roero zich bevindt. Je zit dus in het hart van één van de beste wijnregio’s van de wereld.

Wijncollectie

Casa di Mia Zia heeft een prachtcollectie van wijnen van boeren uit de omgeving. Alle wijnen hebben we zelf geprobeerd en het label ‘goedgekeurd’ gekregen. Anders gezegd het zijn wijnen die bij ons favoriet zijn. Dat zorgt ín ieder geval ervoor dat ik een fles met plezier voor je openmaak. Wat vind je op het schap? Costigliole d’Asti is hét Barberadorp, dus vanzelfsprekend ligt er flessen Barbera d’Asti, maar ook Barbera d’Alba. Verder Nebbiolo’s, Pinot Noir, Barbaresco en uiteraard ontbreekt Barolo niet. Er liggen naast rode Piemontese wijnen ook witte en rosé wijnen. Van Chardonnay, Gaví tot Roero Arneis. Wat nog meer? Tuurlijk Moscato d’Asti, spumante en andere mousserende wijnen. Ik ben een grappaliefhebber, dus daarvan staat ook een kleine selectie. 

Wijnproeven

Een aantal flessen hebben we standaard open staan. Dus wijn proeven kan altijd. Daarnaast organiseren we regelmatig wijnproeverijen in kleine groepen. Of je nu een wijnkenner bent of gewoon graag een glaasje drinkt, dit is voor iedereen leuk. Het is ongedwongen. Je kunt gewichtig doen over het bouquet en afdronk of gewoon roepen dat iets lekker is. Alles is goed. Sowieso wordt het gezellig, want wijn zorgt voor een verhaal. Het maakt de beste herinneringen.

Translate