Andiamo!

Andiamo! Welke kant je ook op loopt vanaf Casa di Mia Zia, het is altijd een prachtige route. Van dorpje naar dorpje tussen de wijnvelden. Het romantische Bricco Lù is hét panoramisch fotopunt van Costigliole d’Asti. Bricco Lù is een heuvel waarover een tragische liefdeslegende bestaat. Op deze locatie staat zo’n geweldige oranje Il grandi Panchine. Een reuzenbank waarop je krimpt tot klein duimpje. Kijk weer even door de onbevangen ogen van een kind naar de schoonheid om je heen. Het sprookjesachtige landschap van Piemonte en de liefdeslegende werken betoverend.

Zen

Wandelen in Piemonte is genieten van het nu. Gedachten laten varen en de omgeving tot je laten komen. Een redelijke conditie is vereist vanwege het heuvelachtige landschap. De paden en wegen zijn in de regel makkelijk begaanbaar. Denk wel om je veiligheid omdat je veelal door de berm kuiert. Onderweg kom je van alles tegen: wijnhuizen, kastelen, boerderijtjes maar natuurlijk ook terrasjes. De kunst van het genieten is ook even een tussenstop maken voor een wijnproeverij. De verhalen van de bevlogen wijnmakers werken inspirerend. Na zo’n dag kom je voldaan terug bij Casa di Mia Zia. Herinneringen om je koffer mee naar huis te nemen.

Georganiseerd wandelen

Je kunt van je vakantie een echte wandelvakantie maken door wandelend Piemonte te ontdekken. Terre Alte organiseert elk weekend een thematische wandeling in de Alta Langhe. Een gids neemt je mee naar de mooiste plekjes van de regio en maakt diverse tussenstops. Soms is er een wijnproeverij of Piemontese lunch onderweg (tegen betaling). Een wandeling start om 10 uur en je bent rond 17.00 uur weer terug. Neem genoeg water en een lunchpakketje voor onderweg mee. En trek stevige schoenen met anti-slipzool aan. Reserveren is noodzakelijk. De kosten bedragen rond de € 12,00 per persoon. De route is ongeveer tussen de 10 en 20 km.

Mooie wandelroutes vind je ook op Komoot of  Wikiloc

Terre Alte Programma
Translate