Italiaans genieten

Italiaans genieten. Daarvoor ga je naar Casa di Mia Zia Bed & Wine in Costigliole d’Asti. De Italianen weten als geen ander wat de kunst van het genieten is. Laten we beginnen met de gevleugelde uitspraak ‘Il dolce far niente’. Het zalige niets doen. Nederlanders zijn altijd druk, er moet van alles en functioneel bezig zijn is veelal de heilige graal. Daarentegen kan een Italiaan even alles los laten en een ogenblik voor zichzelf nemen. Zo eet mijn kapper gerust op z’n gemak een ijsje voordat hij aan mijn coupe begint. Ook een tussenstop onderweg voor een shotje espresso is normaal.

Gastronomie

Het Italiaans genieten staat voor veel meer. De Italiaanse keuken is er één om je vingers bij af te likken. Piemonte is bovenal de regio van de slow food. Het paradijs voor Bourgondiërs en smulpapen. Traditionele gerechten met pure ingrediënten die hier gemaakt worden. Het liefst zo puur mogelijk. Ook wordt er tijd genomen om te eten. Uren tafelen waarbij het eten en de wijn een geliefd gespreksonderwerp is. Hier worden de beste wijnen geproduceerd. Overal kun je daarom wijnproeven. De wijnmakers vertellen er vol passie over. ’s Ochtends een glas wijn of Aperol Spritz in een bar? Niemand zal je vreemd aankijken. Hé, het gaat erom dat je geniet, toch?

De kunst van het genieten

Design

Italië is het land van de schoonheid. In de steden zie je fashionista’s in de laatste mode voorbij paraderen. Al is hier op het platteland comfortabele kleding meer gangbaar. Maar voor een avondje uit doffen ze zich op. Hoge hakken, jurk aan en uiteraard door de kapper geföhnde lokken. Italianen zijn gek op luxe auto’s en jakkeren doen ze graag. In Turijn bouwde de familie Agnelli de Lingottofabriek voor de productie van Fiat. Een vijfhonderd meter lang gebouw met spiraalvormige hellingsbanen met op het dak een testcircuit. Tegenwoordig is het complex omgetoverd tot onder meer een museum, universiteit, woningen en een wandelgebied. Je ziet dus veel Fiatjes rijden, maar kijk niet op van een Lamborghini of Ferrari op de parkeerplaats.

Architectuur en landschap

Eye candy, eye candy en nog eens eye candy. Je bevindt je midden in de wijnregio met glooiende heuvels vol wijnranken en hazelnootboomgaarden. In dit schilderij word je blik getrokken door kasteel La Rocca, historische landhuizen en kerken. In Piemonte vind je nog veel barokke paleizen, religieuze monumenten en torens uit de klassieke oudheid. De rijkdom bestaat uit het erfgoed, de vruchtbaarheid van het land en het schitterende landschap. Niets voor niets behoort een deel van Piemonte, waaronder ons gebied, tot werelderfgoed van UNESCO. Ga in de tuin zitten, tuur wat voor je uit en meer heb je eigenlijk niet nodig. We kijken uit op wijnheuvels, onze eigen hazelnootboomgaard en aan de voorzijde zie je bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen. Kortom, een lust voor het oog.

Onvergetelijke vakantie

“Familia è tutti”. Familie dat zijn voor ons de gasten. Wij willen je een onvergetelijke vakantie bieden waarin je mooie herinneringen maakt. Een reis waarbij  je energie tankt en inspiratie opdoet. En als extra het enthousiasme over dit stuk Italië mee naar huis neemt. Voel je bij ons even als een Italiaan. Geniet van de kleine dingen om je heen: een fladderende vlinder, een rijpende druif of een hupsende haas. Voor elk type reiziger is ons country house leuk. De sportieveling, de cultuursnuiver, de fijnproever, het gezelligheidsdier, de solist, de actieveling of de rustzoeker. Of het nu gaat om een break, adempauze, wijnreis, zomervakantie of tripje tussendoor. Van één ding ben je zeker: het is Italiaans genieten!

Ik wil hier op vakantie
Translate