Golf in Piemonte is een magnifieke beleving doordat je je in een betoverende omgeving bevindt. Een aantal golfbanen heeft een zwembad. Daarvan is het grote voordeel dat je de dag samen kunt doorbrengen op dezelfde locatie in een gemengd gezelschap met golfers en andergezindten. Of je kunt na een rondje golf zelf lekker afkoelen in het water. Piemonte heeft 39 golfclubs verspreid door de regio. We hebben een drietal golfbanen eruit gepikt die het dichts bij Costigliole d’Asti zijn. Houd er rekening mee dat bij hete zomers de greens er wat minder bij kunnen liggen door de droogte.

Andere golfbanen

Golf Club Città di Asti

Een verrassende 9 holes golfbaan met zwembad onder de rook van Asti. Perfect voor een mooi rondje in de ochtend of middag. Of om lekker ballen te meppen op de driving range. Daarna kun je in het zwembad plonsen. Ideaal voor de beginnende speler of een dubbele handicap’er. De golfbaan ligt wat minder beschut, dus denk op een warme zomerdag aan zonnebrandcrème, zonnebril en een pet. In het gezellige clubhuis zak je neer voor een hapje en een drankje.

Recinto San Rocco 5,
14100 Asti (AT)

Golf Colline del Gavi

Een geweldige golfbaan met drie routes van elk 9 uitdagingen, 27 holes golfplezier dus. Elke hole is anders en kent z’n eigen uitdaging. Bomen, bloemen, water en bruggetjes maken het een afwisselend parcours. In het gezellige clubhuis Foresteria huist een goed restaurant. Na een rondje golfen kun je een bezoek brengen aan Forti di Gavi, Castello i Casaleggio di Boiro of lekker shoppen in de grootste outlet van Europa Serravalle Scrivia.

Ga naar Golf Colline del Gavi

Golf Cherasco

De golfbaan van Cherasco ligt bij de gelijknamige plaats op het punt waar rivier de Tanaro en de Stura elkaar ontmoeten. De greens zijn enigszins glooiend met aantrekkelijke waterpartijen met bruggetjes. Golfen tijdens een warme zomerdag is toch nog aangenaam vanwege de vele schaduwplekken met bomen. De baan is gevarieerd voor alle niveaus. Je kunt inslaan en oefenen op de driving range, de putting green met 18 holes of in de trainingsbunker. In restaurant Club Head eet je lokale producten. Je kunt een duik nemen in het zwembad of een fitnesssessie in de sportschool met een personal trainer plannen.

Via Fraschetta 8
12062 Cherasco (CN)

Ga naar Golf Cherasco

Translate