Agriturismo Piemonte

Het ultieme Italiëgevoel krijgt je bij een agriturismo in Piemonte. Een agri-watte? Een agriturismo in Piemonte is een vakantiehuis op het erf van een boer. Vaak liggen deze gave vakantiewoningen of vakantieappartementen midden in de natuur tussen de wijnvelden. Op het erf van de boer moet je niet helemaal letterlijk nemen. Het is niet zo dat je naast een koeienstal slaapt. Naast bijvoorbeeld een wijnmakerij runnen de eigenaren ook nog vakantiewoningen. In de wijnkelder kun je in de regel de eigen wijnen proeven. Als je geluk hebt, is er een restaurant waar di Mamma de meest lekkere lokale gerechten bereidt. Soms heeft een agriturismo boerderijdieren

Wat is het verschil met een agriturismo?

Wat verschilt Casa di Mia Zia met een agriturismo in Piemonte? Eigenlijk niet zoveel. Onze Bed & Wine is gevestigd in een oude wijnboerderij uit 1920. Dientengevolge is er een authentieke wijnkelder voorzien van fijne flessen. Alleen zijn deze wijnen geproduceerd door omliggende wijnboeren. Ondanks dat ons landgoed een aantal rijen wijnranken heeft, laten we dit ambacht over aan de wijnmakers in de buurt. Verder hebben we een behoorlijk grote hazelnotenboomgaard. Vooralsnog onderhouden we de bomen zelf als zorgt een buurman voor het maaien van het groene tapijt met gras en kruiden onder de bomen.

Casa di Mia Zia

Casa di Mia Zia ligt landelijk. Bovenop een heuvel tussen de wijnranken in het mooie dorp Costigliole d’Asti prijkt onze Bed & Wine. Inderdaad de tweede B van Bed & Breakfast is vervangen door Wine. Je overnacht in een luxe vakantieappartement, een loft of een afzonderlijk vakantiehuis dat je alle vrijheid geeft. Ontbijten wanneer je wilt. Zelf kiezen of je een eigen maaltijd bereidt of uiteten gaat. Maar je verblijft dus wel in het hart van wijn. Met plezier ontkurk ik daarom een mooie fles voor je.

Een droomvakantie. Ik wil boeken

Agriturismo Piemonte

De romantiek van een agriturismo

Kortom, de romantiek van een agriturismo Piemonte vind je ook bij Casa di Mia Zia. We boeren zelf niet actief, maar hebben daardoor alle aandacht voor jou. Een onvergetelijk verblijf in het prachtige Piemonte waarbij je volledig tot rust komt. Wil je erop uit? Tante Xan vertelt je alle leuke plekken om te zien, doen en beleven. Of kijk op Mijn Italiaanse tante.

Translate