Over Zia Xan

Wie is Zia Xan? Zia is Xandra Derks, vanaf nu jouw Italiaanse tante. Wie wil er immers geen Italiaanse tante hebben waar je kunt logeren? En dan ook nog in het schilderachtige Piemonte.

Vakantie in Piemonte

Toen ik de eerste keer in Piemonte kwam, was ik op slag verliefd. Waarom ben ik dol op deze noordelijke regio van Italië? Allereerst vanwege het geweldige landschap met glooiende heuvels vol wijnranken. Je gedachten gaan daardoor dwalen en het maakt je hoofd leeg. De lieflijke middeleeuwse dorpjes zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Voor mij werken ze inspirerend door de historie, kleuren en sfeer. Als Bourgondiër en wijnliefhebber ben ik in het paradijs beland: de Piemontese keuken is voortreffelijk en de wijnen daar kan ik kort over zijn: fantastisch.

Warmhartige mensen

Verder werd ik geraakt door de warmhartigheid van de mensen. Daar waar liefde voor mooie wijnen en gastronomie samenkomen, ontstaan vriendschappen. Uren tafelen, samen lachen en diepzinnige gesprekken houden: zia Xan houdt ervan. Vervolgens ga je dromen: als ik hier toch kon wonen? Maar als je geleefd wordt door de waan van de dag, dan zet je de stip op de horizon ver weg. Het idee? Over een jaar of tien vertrekken, een aantal jaar voor ons pensioen. Totdat corona mijn leven op een brute wijze stilzette. Mijn communicatiebureau werd rustiger en in mijn vergaderlocatie verstomden de gesprekken.

Iedere Italië liefhebber wil wel een Italiaanse tante hebben. Die weet immers alle leuke plekken in Piemonte om te logeren, zien, doen en beleven.

Leuke tante, ik kom logeren

Mijn Italiaanse tante

Zia Xan kreeg tijd om na te denken. Waarom zouden we nog zolang wachten? De zoektocht naar het perfecte huis heeft even geduurd. De locatie was voor ons het allerbelangrijkste: landelijk gelegen met uitzicht op de wijnranken maar met het dorpscentrum op loopafstand. Ondertussen heb ik Mijn Italiaanse tante opgezet. Vanuit het gedachtengoed dat elke Italiëliefhebber wel een Italiaanse tante wil hebben. Die weet immers alle leuke plekken in Piemonte om te logeren, zien, doen en beleven. Op dit toeristisch platform voor Piemonte kun je online je volledige reis samenstellen en bewaren met accommodaties, restaurants, musea en meer. Ook organiseer ik groepsreizen naar Piemonte waarbij de volledige reis vormgegeven is. Van accommodatie, restaurants, truffeljacht, wijnproeverijen tot vervoer ter plaatse.

Kijk maar eens op Mijn Italiaanse tante als je zin hebt.

Gastvrouw

Waarom een Bed & Wine? Tijdens mijn studie heb ik jarenlang gewerkt in de bediening bij het restaurant met de toekan. Daar leer je hard werken en gasten vermaken. In mijn veelzijdige carrière daarna heb ik in de reclamewereld gewerkt, een bureau gerund voor freelance visagistes/hairstylistes en een vergaderlocatie bestierd. Er is één rode draad te ontdekken tijdens mijn ogenschijnlijk wispelturige carrière, namelijk gevoel voor esthetiek. Dat uit zich oog voor de schoonheid van de mens, het interieur én in geschrift (taal en beeld). Daarnaast heb ik een passie voor wijn en zit gastvrijheid in mij. Een Bed & Wine in Italië is daarom een logische vervolgstap waarin alle facetten samenkomen. Bewust geen Bed & Breakfast, want eerlijk gezegd, de beste gesprekken ontstaan bij een glas wijn. Bovendien heeft wijn een verhaal en ontbijt beduidend minder. Tot slot zie ik mezelf geen ontbijtjes knutselen voor dag en dauw. Ik ontkurk liever een fles. Na een enerverende zoektocht van hebben we ‘Het huis van mijn tante’ oftewel Casa di Mia Zia gevonden. Ik kan niet  wachten om  jou en je gezelschap een geweldige vakantie te bezorgen.

Ik heb een vraag

Translate